Alternatieve geneeswijze regio Zelzate

alternatieve geneeskunde ook in Zelzate

Acupunctuur, chiropraxie en osteopathie zijn allemaal vormen van alternatieve geneeskunde die zich richten op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn door het natuurlijke evenwicht van het lichaam te herstellen.

Acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese geneeswijze die gebruikmaakt van dunne naalden om bepaalde punten op het lichaam aan te prikken. Deze punten liggen volgens de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) op meridianen, energiebanen die door het hele lichaam lopen. Het doel van acupunctuur is om de energiestroom in het lichaam te herstellen en zo pijn, stress en andere gezondheidsproblemen te verlichten.

Chiropraxie

Chiropraxie is een geneeskunde die zich richt op de wervelkolom en het bewegingsapparaat. Chiropractors gebruiken hun handen om de wervels in de juiste positie te brengen en te zorgen voor een goede doorstroming van de zenuwen. Dit kan helpen bij pijn, stijfheid en andere problemen met de wervelkolom, zoals rugpijn, nekpijn en hoofdpijn.

Osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeskunde die zich richt op het hele lichaam. Osteopaten gebruiken hun handen om blokkades in het lichaam te verhelpen, waardoor de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam kunnen worden geactiveerd. Dit kan helpen bij een breed scala aan gezondheidsproblemen, zoals pijn, stress, vermoeidheid en spijsverteringsproblemen.

Al deze vormen van alternatieve geneeskunde zijn gebaseerd op de overtuiging dat het lichaam zelf in staat is om te genezen. Door de natuurlijke balans van het lichaam te herstellen, kunnen deze behandelingen helpen bij het verlichten van pijn en andere gezondheidsproblemen.

Verzamelnaam

Een verzamelnaam voor acupunctuur, chiropraxie en osteopathie is manuele therapie. Deze term wordt gebruikt om aan te geven dat deze behandelingen gebruikmaken van manuele technieken, zoals het aanprikken van naalden, het manipuleren van de wervelkolom of het masseren van spieren en gewrichten.

Een andere verzamelbeschrijving voor acupunctuur, chiropraxie en osteopathie is complementaire geneeskunde. Deze term wordt gebruikt om aan te geven dat deze behandelingen kunnen worden gebruikt in aanvulling op reguliere medische behandelingen.

NaamAdresTelefoon
De Weweire PetraAssenede, Hendekenstraat 90485 409 862
Borgelioen KellyErtvelde, Stopstraat 1909 344 30 87
Champens JanaWachtebeke0468 044 184
De Merlier KathyEvergem, Burggravenlaan 270478 903 536
Van Steenkiste DavySint Lucas09 224 51 08
Vandenabeele IsabelleEvergem, Burggravenlaan 270496 230 641
Van San MyriamZelzate0477 497 778
Stephanie CarlierZaffelare09 356 75 54
Van Hoecke FienMCA Assenede0470 596 786
Panis PaulienPraktijk Sassavaert + Bassevelde0493 623 453
Van Linden TineWachtebeke0495 267 328

Foutje gezien? Uw gegevens publiceren?

Benaming
Startdatum
Einddatum
Gemeente
Openingsuren
Toegangsprijs
Organisator
Afbeelding
Contactgegevens
Mailadres privé
Uw naam, niet voor publicatie
Uitgebreide omschrijving
Afbeelding test no 2
bestand evenement
Naam
Gemeente
Categorie
Postcode
Email
Website
Straat
Activiteiten
Uitgebreide beschrijving Formulier
Algemene beschrijving publiceren
Telefoon
Activiteit Handelaar
Benaming
Activiteit
Activiteiten Indeling
Beschrijving activiteiten
Contactpersoon
Straat
Gemeente
Telefoon
Mailadres
Website
Facebook
Afbeelding1