Benaming

Crowdfunding: Beer for Life

Gemeente

Wachtebeke

Startdatum

Actie 2024

Einddatum

Bij einde crowdfunding

Organisator

Brouwerij Broers

Beer for Life

Crowdfunding voor brouwerij in kerk

Erfpacht

Oktober 2021 kwam er de aankondiging dat Brouwerij Broers voor een nieuwe bestemming van de O.L.V. Kerk te Overslag, Wachtebeke zou zorgen.
Via een openbare procedure werden de brouwers als beste kandidaat gekozen om een private invulling i n combinatie met een minimale publieke toegankelijkheid voor de lokale gemeenschap te verzorgen. Het gaat om een erfpacht waarbij de erfpachtovereenkomst kosteloos wordt toegestaan voor een periode van 15 jaar (verlengbaar).

Pop-up

Om leegstand te vermijden is er vanaf het voorjaar van 2022 onder de naam “De Messe” reeds een tijdelijke invulling gegeven aan de Kerk. Met een zonnig terras, maandelijkse comedyshows, voetbal op groot scherm, muziekoptredens, enz. hebben ze zeker niet stilgezeten bij Brouwerij Broers.
Intussen gebeurde er ook achter de schermen heel wat. Onder begeleiding van Veneco kreeg de erfpachtovereenkomst vorm en werd een procedure opgestart om een architect te selecteren. Met Generiek architecten uit Gent werden intussen concrete plannen uitgewerkt.

 

Meer info:
https://shop.brouwerijbroers.be/pages/crowdfunding

Contactpersoon:
Ruben Laureys
0498/54 66 28
info@brouwerijbroers.be